Βιογραφικό Χαράς Κρέτα

Η Χαρά Κρέτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτη Τεχνολογικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου στην ειδικότητα των Γραφικών Τεχνών και σπουδάζει «Γραφιστική εντύπου και πολυμέσων» με υποτροφία, σε Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από μικρή είχε μεγάλη αγάπη στη φωτογραφία αλλά και τη λογοτεχνία, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Με τη φωτογραφία ξεκίνησε να ασχολείται στην ηλικία των δέκα ετών, τότε που απέκτησε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή. Έκτοτε έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, έχει συμμετάσχει σε φωτογραφικές εκθέσεις, φωτογραφίες της έχουν βραβευθεί και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, ιστοσελίδες και καλλιτεχνικές συλλογές, ενώ πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας όπου κέρδισε υποτροφία για σπουδές σε Ιδιωτικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη.

Όταν ήταν είκοσι δύο ετών ξεκίνησε να γράφει ποιήματα και διηγήματα στα Αγγλικά για το λογοτεχνικό περιοδικό Creatures Features, ενώ έναν χρόνο αργότερα (2005) δέχθηκε πρόταση από την Ιδρύτρια της Παγκόσμιας Αναγέννησης κλασικής ποίησης και παραδοσιακού στίχου, την τιμητική ιδιότητα να γίνει μέλος των ποιητών του κόσμου λόγω της παραδοσιακής έμμετρης γραφής της. Ποιήματα της στα Αγγλικά δημοσιεύτηκαν στη Διεθνή Ανθολογία Ποίησης «Metverse Muse Journal» όπου έχει αναγνωριστεί ευρέως ως κορυφαίο στον κόσμο λογοτεχνικό περιοδικό κλασσικής ποίησης. Συνέχισε να γράφει ποιήματα και διηγήματα φιλοζωικού περιεχομένου για το περιοδικό Creatures Features ενώ παράλληλα ξεκίνησε να γράφει παραδοσιακά ποιήματα και στα Ελληνικά. Έκτοτε κείμενα της και ποιήματα έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις, έχουν βραβευθεί, έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο  κι έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • c-youtube

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com