Βιογραφικό: Φίλιππος Α. Φιλίππου

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1976 στο χωριό Ορούντα της επαρχίας Λευκωσίας  στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το λύκειο το 1994 και ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Ακολούθως φοίτησε στη Νοσηλευτική Σχολή  Κύπρου στον κλάδο ψυχικής υγείας αποκτώντας δίπλωμα ψυχιατρικής νοσηλευτικής. Στη συνέχεια φοίτησε στο ΤΕ.ΠΑ.Κ. ( τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρου) αποκτώντας  πτυχίο ψυχιατρικής νοσηλευτικής ενώ στη συνέχεια συνέχισε στο Ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση μονάδων υγείας. Έτυχε εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Ισπανία για θέματα παράνομων ουσιών ενώ έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια στο χώρο της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων πέραν των 500 ωρών. Ταυτόχρονα είναι κλινικός εκπαιδευτής ( μέντορας)φοιτητών πανεπιστημίων. Εργάζεται στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το 2002.

    Ασχολήθηκε με τη φωτογραφική τέχνη περίπου για μια δεκαετία ( 2004-2013) παρακολουθώντας μαθήματα φωτογραφίας και φωτοδημοσιογραφίας  σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο καθώς και από άλλους συνδέσμους, φορείς και φωτογραφικούς ομίλους. Έχει στο ενεργητικό του 28 βραβεία σε διάφορους τοπικούς διαγωνισμούς καθώς και 1 βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό. Πέραν των 300 φωτογραφιών του έχουν αναρτηθεί σε τοπικούς διαγωνισμούς και πέραν των 100 σε παγκόσμιους. Ως αποτέλεσμα η παγκόσμια ομοσπονδία καλλιτεχνικής φωτογραφίας του απέμεινε το 2009 τον τίτλο του Α.F.I.A. P. ( καλλιτέχνη φωτογράφου) ενώ το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του I.S.F. -3  από την παγκόσμια οργάνωση φωτογράφοι χωρίς σύνορα. Έχει  παρουσιάσει στο ενεργητικό του 2 ατομικές εκθέσεις καθώς συμμετείχε σε πάρα πολλές ομαδικές. Επίσης πολλές φωτογραφίες του έχουν κατά καιρούς κοσμήσει ημερολόγια, βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες.

      Παράλληλα ασχολήθηκε και με διάφορα θέματα χειροτεχνίας παρακολουθώντας μαθήματα και εργαστήρια. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κεραμικής, ( για 4 χρόνια), ψηφιδωτού, μπατίκ, καλαθοπλεκτικής, παραδοσιακής χειροτεχνίας και αγιογραφίας. Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

     Πριν από λίγα χρόνια άρχισε να λαμβάνει μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό συγγραφής Κυπριότικου σκετς με αποτέλεσμα δικά του Κυπριότικα σκετς να έχουν μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το κρατικό κανάλι της Κύπρου.

     Το τελευταίο χρόνο άρχισε να γράφει διάφορα διηγήματα αρκετά από τα οποία  έχουν δημοσιευτεί στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδα  βιβλίο net, shortstory καθώς επίσης έχει τιμηθεί  με το δεύτερο βραβείο στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της πνευματικής συντροφιάς Λεμεσού στην κατηγορία διήγημα και έχει αποσπάσει δεύτερο βραβείο στην ίδια κατηγορία  στον 15ον λογοτεχνικό διαγωνισμό της εταιρίας τεχνών ,επιστημών & πολιτισμού Κερατσινιού. Επίσης  στον 6ον παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ελληνικού πολιτιστικού ομίλου Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.) πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Διακοπές στην Κύπρο-Μια αξέχαστη εμπειρία.

                                                                                                                        Φίλιππος  Α. Φιλίππου

FOLLOW ME

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • c-youtube

© 2023 by Samanta Jonse. Proudly created with Wix.com